Tijdens de Enschedese vrijwilligersdag op vrijdag 7 juni 2024 werden de vrijwilligersprijzen uitgereikt. De Dreamfactory van Mediant kreeg de tweede prijs. Daar zijn we enorm trots op!

De Dreamfactory maakt dromen waar!

De Dreamfactory is ontstaan vanuit een droom van Jacqueline, één van onze cliënten. Ze had twee wensen: een eigen kapsalon en een kringloopwinkel op het terrein van locatie Helmerzijde realiseren. We begonnen in december 2018 met enkele kasten met spullen in de ruimte van de toenmalige cliëntenbibliotheek. Er werd een centrale zithoek ingericht om cliënten te ontmoeten en met hen hun dromen te bespreken. Dromen heeft iedereen, de middelen om ze te realiseren ontbreken echter vaak bij onze cliënten.
Al meteen bleek de Dreamfactory een schot in de roos en binnen een jaar werd de cliëntenbibliotheek afgebouwd en werd de ruimte volledig ingericht als kapsalon en kringloopwinkel. We ontvangen dagelijks vele bezoekers die voor kleine prijsjes spullen en kleding kunnen aanschaffen. Een groot deel van hen zijn onze cliënten, maar we zien ook steeds meer wijkbewoners die ook van harte welkom zijn.

De Dreamfactory is van maandag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 16.00 uur (op vrijdag tot 15.30 uur) en wordt bemenst door onze vrijwilligers, soms in samenwerking met cliënten van Mediant. De spullen in de winkel zijn zeer divers en er is een groot aanbod van mooie kleding. Alle kleding die wordt ingebracht gaat eerst naar onze wasserette, waar deze wordt uitgezocht, beoordeeld, gewassen en gestreken. Kleding die geschikt is gaat naar de winkel. Onbruikbare kleding wordt uit elkaar gehaald, zodat b.v. de ritsen weer gebruikt kunnen worden binnen onze confectie-afdeling. Veel cliënten krijgen op deze manier een zinvolle dagbesteding. Kleding die we niet kunnen gebruiken, gaat naar het Leger des Heils.

Vanaf het ontstaan van de Dreamfactory is de opzet geweest de opbrengsten te gebruiken om dromen van cliënten, in de meest ruime zin van het woord, te realiseren. Het kunnen kleine dromen zijn, maar ook grote. Dromen die al gerealiseerd zijn: dagjes uit voor cliënten, bezoek concert, bezoek wedstrijden FC-Twente, aanschaf materiaal schaakclub en nog veel meer. Het geld wat binnenkomt via de Dreamfactory, komt helemaal ten goede aan onze cliënten.

Inmiddels is de Dreamfactory niet meer weg te denken van het terrein van locatie Helmerzijde. Het is een ontmoetingsplek voor cliënten en mensen uit de wijk, er is een keurig ingerichte kringloopwinkel waar mensen voor kleine prijsjes mooie spullen kunnen kopen. Een enthousiast team van vrijwilligers dat een gezellige en vriendelijke sfeer creëert en mensen hartelijk ontvangt.