Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, schrijf je ook in op onze nieuwsbrief.

Per 1 januari 2019 start het Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente. Dit Coördinatiepunt is een samenwerkingsverband van Twentse zorgorganisaties dat tot doel heeft dat ieder kind de zorg krijgt die hij/zij nodig heeft in een crisissituatie. Het Coördinatiepunt zorgt voor de inzet van de juiste zorg bij spoed en crisis bij kinderen en jongeren.

Op 24 januari 2019 vindt het FACT Jeugd Jubileum Symposium plaats, ter gelegendheid van 5 jaar FACT Jeugd Twente.

Thema van het symposium is FACT To the Future: Hoe zorgen we samen voor een Jeugd met Toekomst in Twente. 

Van 19 tot en met 25 november is de jaarlijkse Week tegen Kindermishandeling. Het thema van de Week is dit jaar: 'Ik maak het verschil'. Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. In de Week tegen Kindermishandeling zijn er in het hele land activiteiten om duidelijk te maken wat je kunt doen. Vanuit het JAM-verband doet Mediant ook mee aan enkele activiteiten in de regio Twente.

12 februari a.s. is er in het Helmertheater een referaat met als thema: Actuele ontwikkelingen in de ambulante en klinische crisisinterventie. 

16 mei 2018 opende Bureau Herstel de deuren op locatie De Opmaat in Hengelo, Hooistraat 3.

De winter editie van de MediantKrant is uit!

Wilt u de krant per post of per mail ontvangen? Stuur dan een mail aan communicatie@mediant.nl

 

Lees de uitgave van de zomer editie van de MediantKrant. Wilt u de krant in uw mail ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

 


Vooroordelen, inzicht en hulp.

 

In deze film wordt snel en simpel duidelijk gemaakt hoe u gebruik kunt maken van de hulp van Mediant.

mediant youtube

 

De Leerafdeling Beekzijde bestaat tien jaar. Dat vieren we op 21 november a.s. met een reunie.

Ben jij (oud) stagiar of (oud) medewerker van de leerafdeling? Meld je dan aan voor de reunie via communicatie@mediant.nl

Aanmelden kan tot 12 november a.s.

90-95 % binnen de norm!

Vandaag verscheen in TC Tubantia het artikel over de toenemende vraag in de psychiatrie.

De zorgorganisaties Trivium Meulenbeltzorg (TMZ) en Mediant (GGZ) gaan samenwerken om extreem onbegrepen gedrag van bewoners beheers- en begrijpbaar te maken. Ze gaan onder meer medewerkers uitwisselen.

De inzet van cliënt-ervaringsdeskundigen in de GGZ en verslavingszorg is een succes. Dat vormt voor SIZ Twente, Mediant GGZ (Bureau Herstel), Intact Herstel en Zelfhulp (Tactus Verslavingszorg) en Hogeschool Saxion de aanleiding voor een nieuwe ontwikkeling: opleiden en inzetten van familie-ervaringsdeskundigen.

Bij het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen wordt naast de kindcheck vanaf
nu ook standaard een aanbod gedaan voor de kinderen.