Op 12 mei jl. heeft de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie de landelijke Psychiatrie Tutor Prijs 2022 uitgereikt aan Tim Walrave, psychiater en A-opleider Psychiatrie van Mediant, GGZ instelling voor Twente.

Mediant heeft de vernieuwde A-opleiding tot psychiater sinds 2013 in huis.

De jury noemde de enthousiaste, sterk inhoudelijke en bevlogen wijze van onderwijs geven, met veel voorbeelden uit de klinische praktijk, hetgeen voor de AIOS (Arts in opleiding tot specialist) Psychiatrie inspirerend en stimulerend werkt. Daarnaast werden de aangename en veilige sfeer tijdens de onderwijs modules door de AIOS vaak genoemd.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Voorjaarscongres Psychiatrie te Maastricht.
De Tutor Prijs is een wisselbeker, het is een beeld, waarbij steeds de naam van de jaarlijkse winnaar wordt ingegraveerd en volgend jaar zal Tim Walrave de Tutor Prijs doorgeven aan de collega die dan tot beste universitair docent Psychiatrie wordt verkozen door de AIOS.

Totstandkoming van de beoordeling
In het hele land, bij alle Consortia die de opleiding tot psychiater verzorgen, moet een AIOS, die een onderwijsmodule gevolgd heeft, een evaluatie invullen over het gevolgde onderwijs, over de meerwaarde daarvan en over de docent, die deze onderwijsmodule gegeven heeft. Ook kan een AIOS een docent die de AIOS erg goed vond, aanmelden bij het Landelijk Onderwijsbureau van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie te Utrecht voor de Tutor Prijs. Uit de drie genomineerden kiest het onderwijsbureau, op basis van de commentaren van de AIOS, de beste universitair docent uit.