Vrijwilligers welkom

Als vrijwilliger voeg je echt iets toe aan wat we bij Mediant doen! Daar waar het beroepsmatige werk stopt, zorgt vrijwilligerswerk voor een goede aanvulling.

Soorten vrijwilligerswerk

Vrijwilligers binnen Mediant voeren verschillende taken uit. Bijna alle activiteiten zijn gericht op het sociale aspect, zoals het aangaan van contacten met cliënten en deze onderhouden en samen activiteiten ondernemen. Deze activiteiten variëren van een spel doen met een groepje cliënten tot op stap gaan met een individuele cliënt of een maatje worden bij Mediant Maatjes Hoor 'ns.

Vrijwilligers zijn op verschillende locaties van Mediant actief. Deze locaties zijn Helmerzijde en locatie Noord Esmarkerrondweg in Enschede en de Opmaat en het Vogelkwartier in Hengelo. De vrijwilligers van Mediant Maatjes Hoor 'ns komen bij de deelnemers thuis.

Wat vragen wij van de vrijwilliger

Dé vrijwilliger bestaat niet, ook niet binnen Mediant. Elke taak is anders, net als elke vrijwilliger. Voor het uitvoeren van vrijwilligerswerk is geen speciale opleiding vereist. Iedereen is welkom om te kijken of vrijwilligerswerk voor hem of haar geschikt is en welk soort vrijwilligerswerk het beste bij hem of haar past. Wat wij in ieder geval van de vrijwilliger vragen is dat hij of zij:

  • belangstelling heeft voor mensen in de geestelijke gezondheidszorg
  • geduld heeft
  • samen kan werken
  • bereid is tot overleg
  • zich aan afspraken houdt
  • voldoende afstand kan houden in de relatie met de cliënt.

Uw kennismaking met Mediant

Wanneer u zich aanmeldt als belangstellende voor vrijwilligerswerk binnen Mediant zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden met de coördinator vrijwilligerswerk. In dit gesprek zal worden ingegaan op uw motivatie, wensen en mogelijkheden zodat er een basis wordt gelegd voor zinvol en aantrekkelijk vrijwilligerswerk.

Contact

Vrijwilligerswerk algemeen

Telefoon: 06-23547659

Mail: vrijwilligerswerk@mediant.nl

 

Mediant Maatjes Hoor 'ns

Telefoon: 06-51082188

Mail: a.doeschot@mediant.nl 

 

Vacatures Hoor'ns

 

Aanmelding